Чоловік проти жінки: кому худнути легше

Організм людини працює оскільки задумано природою. Спочатку ролі чоловіка та жінки відрізнялися. Чоловік – добував їжу в полюванні, охороняв свою родину, жінка – готувала їжу та дивилася за будинком, дітьми.

Це тепер ролі переплуталися, погано це чи добре покаже час. А головна функція, яка залишиться за жінкою завжди – це народжувати дітей. Щодня, щогодини, і секунду організм жінки виробляє гормони, які регулюють її ЗМЦ (менструальний цикл). І цей величезний механізм потребує особливої уваги до себе.

У чоловіка та жінки є гормон апетиту грелін. І від його різного впливу на організм і відбуваються різні реакції. Докладніше про це можна почитати на порталі Tomcomp.

Чоловік проти жінки: кому худнути легше

Подивимося такий приклад. Вчені провели ряд експериментів, у яких порівняли як за рівних умов проходитиме зниження жирового компонента тіл досліджуваних. Якщо коротко, то:

Ряд жінок, які обмежили своє харчування та при цьому тренувалися у тренажерному залі.

І взяли низку чоловіків, які зробили те саме. Зменшили свій раціон з калорійності і почали тренуватися.

Що ж вчені отримали за кілька днів: у жінок гормон апетиту став підвищуватися, а у чоловіків знизився і прийшов у норму.

Парапарапи піу. Відбулося якесь тренування апетиту … у жінок)

У чому ж справа?! У тому, що організм жінки захищений поряд гормонів, що не дозволяють їй скидати вагу. Трапляється зворотний ефект включається “жирозберігаючий режим”. Тому що так реагує репродуктивна функція жінки. Усі запаси, зокрема і жирові, життєві необхідні жінці.

Тіло жінки спочатку не було розраховане на віяння моди та велику кількість їжі. Жінки багато рухалися і їли небагато і не часто. Організм заточено на запасання їжі, щоб захистити майбутнє і теперішнє потомство і саму жінку.

Тіло чоловіка, його головний горомон, тестостерон працює інакше. Чоловікові не потрібна зайва вага у вигляді жиру. Щоб бігати за дичиною, потрібні м’язи. Пивний живіт лише заважатиме.

У разі небезпеки, читай стресу, включається система “бий або біжи”. Під час бігу жінка може впасти, жировий прошарок на животі (а особливо низ живота) вбереже внутрішні органи. Якщо жінка вагітна жир стане захисною подушкою для плода.

Тож чи захоче організм жінки розлучитися з таким цінним? Я гадаю, ні.

Тому худнути чоловікові простіше, йому жир не потрібен. Чоловік багато є, багато спить, має фізичне навантаження – отже нарощує м’язи, спалює жир. Якщо жінка повторить за чоловіком, отримає швидше зворотний ефект.

Чоловік проти жінки: кому худнути легше

Як же бути?

Якщо коротко, то жінці потрібно:

є в необхідному їй розмірі,

достатньо спати,

мати адекватні фізичні навантаження з урахуванням її ЗМЦ (менструального циклу)!

та менше стресу.