Меблі та аксесуари: як їх поєднувати

Коли справа доходить до покупки або будівництва будинку, найважче завдання – як подбати про інтер’єр вашого будинку.

На сьогоднішній день інтернет переповнений різними ідеями для створення відмінного стилю будинку. Також існують всі інструменти для дизайну інтер’єру, такі як елегантні меблі, світильники різних форм та стилів, штор та безліч інших аксесуарів.

Маючи такий обсяг інформації, важливо відповісти на одне запитання – як усе це поєднувати? Отже, давайте у цій статті розглянемо основні правила поєднання меблів та аксесуарів.

 

Зосередьтеся на одній ідеї інтер’єру

Кожен інтер’єр має різні правила поєднання меблів та аксесуарів, тому важливо пам’ятати про це. Колірна гра дуже важлива в сучасних домашніх інтер’єрах: підберіть меблі під колір стін або килим під ваш інтер’єр, оскільки все це не повинно бути хаотичним.

Якщо ви вибираєте класичний інтер’єр, меблі та аксесуари повинні бути виготовлені з натуральних матеріалів, а шикарні меблі, дивани чи ліжка мають бути такого ж стилю. Наприклад, скандинавський стиль характеризується світлими тонами, тому меблі та аксесуари мають бути одного кольору.

Меблі та аксесуари: як їх поєднувати

Як визначитися з килимом?

Важливо розуміти, що килим – це основний акцент приміщення, який має контрастувати з переважним кольором в інтер’єрі. Якщо ваші стіни та меблі світлих тонів, виберіть темний килим і навпаки.

Функція килима полягає в тому, щоб надати кімнаті додаткових кольорів і зберегти гармонію і баланс. Дотримуйтесь цього правила: як тільки ви входите в кімнату, на очі трапляється не диван, стіл або полиця над телевізором, а той килим, який ви вибрали.

Світильники: як вибирати

В даний час на ринку представлено багато різних моделей світильників, тому можливо буде складніше вибирати найпридатніший для вашого інтер’єру.

Однак є кілька простих правил – якщо у вашій кімнаті переважає мінімалістичний стиль, елегантні меблі та стіни однотонні, то виберіть світильник однотонного кольору, який відповідає кольоровій гамі килима або штор.

Якщо ваша кімната у виконанні класики, оберіть класичний світильник в історичному стилі. При виборі металевого, чорного або золотого світильника він легко підійде до будь-якого стилю інтер’єру.

Вибирайте затишні штори

В ідеалі звичайно, якщо ви вибираєте штори як найяскравіший і важливий акцент вашої кімнати, тоді підлога, м’які меблі, килими та стіни не повинні бути яскравими кольорами.

Однак, якщо у вашій кімнаті переважають яскраві темні відтінки, вибирайте пастельні, нейтральні або кольорові штори.

Важливе правило – якщо ваші стіни поклеєні шпалерами з візерунками, то не вибирайте штори для візерунків, так як це зруйнує гармонію кімнати.

Збільшіть простір у будинку

Модульні меблі – це компактне рішення, що заслуговує на увагу. Як і м’які меблі світлих тонів, стіни, штори та інші аксесуари для інтер’єру, ці меблі допоможе створити більше простору.

Такі меблі корисні в приміщеннях з невеликим простором: таким чином, будинок не виглядатиме захаращеним непотрібними предметами і заощадить місце для зручності.

Наприклад, розташування вашої обідньої зони може бути ідеально збережене та заощаджене за допомогою столу – трансформера.

Цей стіл може служити звичайним журнальним столиком, і як тільки ви його розкриєте, то зможете користуватися перевагами великого столу для зустрічі гостей.

Звичайно, важливо звернути увагу на те, що навколишні меблі не повинні стояти нагромадженими і потрібно залишати простір між нею, тому що розумні меблі в розгорнутому вигляді займе пристойне місце.

Ви також можете використовувати столик – трансформер у невеликій їдальні – їсти з сім’єю в обід, а ввечері ви можете відрегулювати розмір столу відповідно до ваших індивідуальних потреб.

Меблі та аксесуари: як їх поєднувати

Чи потрібне дзеркало

Після обговорення меблів, які найкраще підходять для вашого інтер’єру, варто перейти до аксесуарів.

Дзеркало – це не тільки дуже корисна, а й стильна деталь будинку. Найчастіше воно висить у коридорі чи спальні, але воно також відмінно підходить для вітальні.

Вишуканий дизайн дзеркал надає інтер’єру неповторного шарму та розкоші. Залежно від стилю, який ви бажаєте створити, ви можете вибрати як мінімалістські, так і класичні аксесуари.

Годинник у будинку

Обов’язково варто купити настінний годинник, який правильно заповнюватиме порожній простір і надаватиме довкіллю більше ексклюзивності.

Любителям класики може сподобатися розкішний годинник у рамці. Якщо ви хочете щось сучасніше, рекомендується спробувати тип металевих стрижневих аксесуарів.

Зробити домашні інтер’єри набагато простіше, приділяючи увагу основам: вибираючи стиль, підбираючи килими, штори та люстри, і, нарешті, використовуючи розумні меблі для економії місця.