ТОП найнебезпечніших тварин у світі

Найнебезпечніші тварини не завжди виглядають грізними. Деякі з них можна просто не помітити, а інших часто недооцінюють. Одна з найотруйніших риб взагалі вважається делікатесом! Бажаєте більше дізнатися про небезпеки, що ховаються у світі фауни? Читайте блог https://allproperty.com.ua!

Кубомедуза

Купол кубомедузи, або коробчатої медузи, формою нагадує закруглений кубик. Не дивлячись на невинну назву, їх відносять до найнебезпечніших морських тварин. Довгі ниткоподібні щупальці посипані клітинами, що стікають, в яких міститься безліч токсинів. Варто випадково торкнутися їх — і отрута вражає шкіру, серце та нервову систему. Постраждалих можна врятувати, але лише якщо досить швидко доставити до лікарні.

Небезпеки додає те, що кубомедузи прозорі, купол невеликий, а щупальця виростають до трьох метрів завдовжки. Ця найнебезпечніша істота легко не помітити!

Кубомедуза мешкає в Індійському та Тихому океанах. Люди стикаються з нею на узбережжі Австралії, Філіппінах, зрідка в Японії, Малайзії та Таїланді.

ТОП найнебезпечніших тварин у світі

Синьокільчастий восьминіг

Більшість восьминогів безпечні для людей, але не цей вид. Невеликі головоногі з яскравими синьо-чорними кільцями по всьому тілу отруйні. Коли восьминіг наляканий або розсерджений, кільця стають яскравішими і переливаються, а тіло змінює колір із жовтуватого на коричневий.

Тварини досить агресивні та можуть напасти на людину. При укусі в організм потрапляє отрута, основний компонент якої – тетродотоксин. Він викликає параліч, зупинку дихання, а потім і серця (через брак кисню). Протиотрути від тетродоксину досі немає, єдиний спосіб врятувати життя — забезпечити штучне дихання на кілька годин, поки отрута не виведеться з організму.

Цікаво, що самі восьминоги не вміють виробляти отруту. Його виробляють бактерії-симбіонти, що мешкають у слинних залозах. Синьокільчасті восьминоги живуть у Тихому та Індійському океанах, часто зустрічаються біля берегів Австралії та Японії.

Іглобрюх

Іглобрюхи, або морські їжаки, – тропічні риби, які вкриті шипами і можуть надуватися при переляку. Більшість видів отруйні. Їхній організм практично просякнутий тетродотоксином — в одній рибці його стільки, що вистачить на 30 осіб.

У Японії, Китаї та Кореї з риб фугу, як їх там називають, готують делікатес. Іглобрюха акуратно обробляють і довго готують, позбавляючи отрути. Робити це дозволено тільки кухарям зі спеціальною ліцензією, але отруєння все ж таки трапляються. У Японії щороку до лікарень доставляють 30-60 осіб, які покуштували рибу фугу. Близько 7% із них не вдається врятувати.

Конусоподібний равлик

Це безхребетне виглядає абсолютно безпечним, але за гарним панциром ховаються «зубки», наповнені отрутою – конотоксином. Він викликає повний параліч та зупинку дихання.

Конусоподібних равликів називають ще «сигарними равликами». Вони вбивають за час, який знадобиться, щоб викурити сигару. Єдиний порятунок – термінова доставка до лікарні.

Равлики виростають до 15 см завдовжки. Їх зустрічають на мілководді Карибського моря та Гавайських островів.

ТОП найнебезпечніших тварин у світі

Гребінчастий крокодил

Побачивши гребінчастого крокодила (він же морський чи соленоводний), ніхто не засумнівається в його небезпеці! Він виростає до 7 метрів у довжину і важить більше тонни, а щелепи при укусі утворюють тиск до 800 кг на см². До того ж морські крокодили чудово плавають та відрізняються агресивним характером.

Веслувальних крокодилів можна зустріти в будь-якій точці Індо-Тихоокеанського регіону. Жертв нападів морських крокодилів набагато більше, ніж акул — плазуни щороку нападають на сотні людей. Приблизно половина жертв не виживає.

Бегемот

Найнебезпечніша тварина Африки — не лев гіппопотам. Вони вкрай дратівливі, їм не потрібна причина нападу. Бегемоти перевертають човни та нападають на людей на суші. Незважаючи на велику вагу (до 2,5 тонн), вони швидко бігають. Щороку від цих тварин гине до 500 людей.