Риба хек зі сметаною та картоплею
Як Ви ставитеся до рибки, запеченої в духовці з картоплею та спеціями? Позитивно? Я і не сумнівалась! Тому представляю до Вашої уваги шикарний рецепт, що я свого часу переписала у сусідки по дачі. Смак дуже пікантний, аромат чудовий, а рибка просто тане у роті. Давайте починати!
Нам потрібно:
– Риба, хек 7 шт.
– Том. паста 1 ст.
– Сметана 25% 2 ст.л.
– Прип. для риби, молот. перець та сіль за смаком.
– Гірчиця зерен. 1 год/л.
– картопля, цибуля та морква.
– сіль, мовляв. перець за смаком.
– орегано 1/2 ч.л.
– перуки, 1 год/л.
– Вологий пергамент.
– Розт. олія, небагато.
Рибку позбавляємо плавників, хвоста. Поміщаємо її в лист.
Спеціальна приправа для рибки перемішується з томатною пастою, туди ми всипемо мелений перчик, сіль. Цією сухою сумішшю ми посипаємо нашу рибку. Ретельно втираємо спеції у тушки руками. Це дасть більш насичений смак.
У мисці змішуємо сметану, томатну пасту, зернисту гірчичку. Ретельно все перемішуємо за допомогою ложки. Цим соусом ми обробляємо нашу рибку. Втираємо в тушки руками.
Картоплю нарізаємо якомога тонше. Слайсами шаткуємо морквину. Цибулю нарізаємо кільцями. Всі ці овочі солимо, перчимо. Далі всипаємо орегано, паприку. присмачили олією. Перемішуємо.
Овочі поміщаємо в рознесення поверх рибки. Кладемо зверху вологий пергамент. Ідеально запікати рибку за 180 градусів. Оптимальний час для цього – 45 хвилин. Ось і все, мої друзі, найніжніша рибка з овочами готова, приємного Вам апетиту, друзі!
Я жодної краплі не сумніваюся. що Вас підкорить ця страва, і Ви обов’язково внесете її до своєї особистої кулінарної книги. Цей пікантний смак, терпкий аромат, тонкий смак рибки, що тане у роті просто якась фантастика! Обов’язково спробуйте цю страву!